woensdag 19 oktober 2011

Verbouwing Deel II: bovenverdieping

Nu de winkel volledig verbouwd én klaar is zijn we 2 weken geleden, in onze weinige vrije tijd, begonnen met het verbouwen van de bovenverdieping tot woning.

Het lijkt ons erg leuk om dit vast te leggen en met jullie te delen. We proberen dan ook vanaf nu wekelijks hierover te vertellen op onze blog.

Je moet het zo zien; alles op de bovenverdieping is op dit moment casco! Nergens geen isolatie, geen electra, geen verwarming, geen keuken, geen badkamer, geen slaapkamers en geen woonkamer. Enkel drie houten wandjes( wel met kraaldelen dus dit was de enigste meevaller...).
Een pittige klus zoals je kan begrijpen maar wel een uitdaging voor ons...
Door de verbouwing van de winkel hebben we mag ik wel zeggen - aardig wat ervaring - inmiddels. We draaien nergens onze handen meer voor om : ).

Het huis heeft een franse kap, is gebouwd rond 1900, mooi glas in lood, een opstapje naar de keuken. Mooie eikenhouten balken. Die blijven dan ook echt wél in het zicht !
Daarnaast hebben we een leuke achtertuin (op het moment helemaal vol met tegels omdat we twee minigravertjes van honden hebben). van 80 m2 en een schuur van ook 80 m2. De schuur is by the way projectje numero 3...

Waar zijn we nu mee bezig?
De voorkamer zijn we aan het verbouwen tot de - masterbedroom - Deze is 5 meter lang bij 3 meter breed. Hiervoor hebben we een wand moeten verzetten/verplaatsen/vernieuwen, eigenlijk een hele nieuwe wand gezet omdat deze kamer eerst maar 2,30 meter breed was. We slapen dan ook graag in een 2persoonsbed en niet allebei tegenover elkaar in een 1persoons : )).

Ook hebben we nu het schuine dak voorzien van latten en daartussen de isolatie gestopt en voorzien van electra. Dus klaar om af te werken. Dit gaan we doen met stroken van 20 cm MDF met een klein naadje. Dit past mooi bij het oude pand en is lekker ouderwets.


De voorwand hebben we helemaal waterpas moeten zetten met houten latten en oook geisoleerd. Deze is nu ook klaar om af te werken.
Vervolgens hebben we een lading gipsplaten gehaald om alle rechte wanden met af te werken. Deze zitten er nu dan ook voor een deel op.

Tussendoor moet natuurlijk (op 2 hoog) ook de mail, twitter, blogspot, facebook, hyves en de rest gecheckt worden.


Volgende week hebben we weer een update over onze verbouwing. Houd onze blog dan ook goed in de gaten!

7 opmerkingen:

 1. Leuk om zo de verbouwing te kunnen volgen! Voor jullie zelf ook een soort fotoalbum van de extreme home make-over ;-)
  Groetjes en veel succes met klussen,
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog een hoop werk voor de boeg, maar dat gaat zeker goedkomen:) heel leuk om te volgen!
  veel succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. altijd spannend zo'n verbouwing ... wens jullie veel succes! lieve groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee, waar haal je de tijd en energie vandaan, net heel de winkel gedaan en nu nog 'even' de bovenverdieping. Wel leuk zo'n wekelijkse update van jullie klusproject! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee om ons op deze manier op de hoogte te houden van de verbouwing. Het gaat een hele klus worden, maar dan kan je straks extra genieten van het eindresultaat!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen
 7. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  BeantwoordenVerwijderen